Meer over acne

Wat is acne?

Acne oftewel puistjes is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Ongeveer 85% van de mensen tussen de 15-25 jaar heeft last van een vorm van acne. Vaak uit acne zich in de vorm van mee-eters (comedonen), puisten (pustels), rode bultjes (papels) en onderhuidse ontstekingen (noduli). De voorkeursplekken van acne zijn het gezicht, hals, nek, rug, schouders en borst.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat op delen van het lichaam waar veel talgklieren voorkomen. Deze talgklieren zorgen dat de huidbarrière goed functioneert door de huid soepel en gehydrateerd te houden. Helaas komt het voor dat er teveel talg wordt geproduceerd, tijdens de puberteit gebeurt dit onder invloed van hormonen. Deze vorm van acne is acne vulgaris, beter bekend als jeugdpuistjes. Daarnaast zijn er nog andere vormen van acne, zoals: acne comedonica, acne conglobata, acne tarda, Acne excoriée des jeunes filles en acne vulgaris.

Acne behandelen

Vaak verminderd acne na het 25e levensjaar, maar totdat de acne verminderd zijn er verschillende behandelmogelijkheden. De behandeling hangt af van de ernst van de acne. Zo werkt Clinique Elixir met hoogwaardige producten om de huid een grondige dieptereiniging te geven, hierbij wordt de acne verwijderd en de huid gereinigd en verzorgd. Daarnaast worden er diverse peelings ingezet om de acne te verminderen en zouden restverschijnselen van acne zoals post inflammatoire hyperpigmentatie of littekens aangepakt kunnen  worden met de dermapen en/of fractional laser.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

1 van 6

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.