Meer over littekens

Wat zijn littekens?

Littekens zijn cosmetisch storende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt.

Hoe ontstaan littekens?

Een verstoring kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken zoals: een infectie,  een algehele slechte conditie, een slechte doorbloeding van het gebied. Bij het wondgenezingsproces kan er ook een teveel aan collageen aangemaakt worden, hierdoor ontstaat er een verdikt (hypertrofisch) litteken. Ook kan het litteken ingetrokken zijn  of verkleefd met onderliggend weefsel.

Littekens behandelen

Hoe eerder je begint met het behandelen van een litteken, hoe beter het resultaat. Het is dus belangrijk om direct actie te ondernemen. Bij Clinique Elixir bieden we verschillende behandelmethodes om littekens te verwijderen of te verminderen. Welke behandeling bij jou past, is afhankelijk van jouw huid en het litteken.

Ben jij benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten of boek een intakegesprek.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Before and After

Hiernaast zie je het resultaat van 1 van onze behandelingen. Dit resultaat is behaald met de fractioneel laser.

1 van 6

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.