Wat is laserontharing?

De behandeling

Veilig en pijnloos laseren

Heb jij last van ongewenste (over)beharing? Dan is een laserbehandeling écht iets voor jou! Een laserbehandeling helpt onder andere tegen ingegroeide haren en scheerirritatie die een scheermes met zich meebrengt. Een laserbehandeling is de ideale manier om jouw lichaam permanent *te ontharen. Een laserontharing zorgt ervoor dat ongewenste haargroei veilig en pijnloos wordt verwijderd. Gooi je scheermes maar in de prullenbak en ontdek het gemak van laserontharing. 

Laserbehandeling 

Tijdens onze laserbehandeling staat jouw comfort bij ons voorop. Daarom zorgen wij voor een rustige werkplek die is voorzien van comfort en privacy. De laserbehandeling zal plaats vinden in een afgesloten ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen. Onze huidtherapeute zal hier de laserbehandeling nogmaals met je doornemen. 

Aan het begin van de laserbehandeling zal de huidtherapeut allereerst het gebied aftekenen dat onthaard moet worden.  Je ogen worden tijdens de behandeling afgeschermd tegen het licht van de laser. 

Bij een laserbehandeling absorbeert het pigment in de haarzakjes het licht in de laser, hierdoor raken de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei, beschadigd. De haren die gelaserd worden, kunnen wij hierdoor aanzienlijk reduceren en/of verwijderen. Na afloop van de laserbehandeling wordt het behandelde gebied verzorgd. De huidtherapeute brengt een koele en kalmerende crème aan zodat de huid zich kan herstellen.  

Een laserbehandeling duurt ongeveer tussen de 10 en 90 minuten. Hoelang jouw behandeling zal duren, hangt af van het gebied dat gelaserd moet worden. 

Huidtypes 

Dankzij de GentleMax Pro is het voor ons mogelijk om verschillende huidtypes te behandelen. Laser ontharen is mogelijk voor zowel de donkere als de lichte huid. Onze huidtherapeut kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden voor jouw huidtype, zodat jij altijd de juiste laserbehandeling krijgt. Wij gaan voorzichtig met jouw huid om, veiligheid is voor ons daarom erg belangrijk. Een persoonlijk behandelplan zorgt ervoor dat de laserontharing wordt afgestemd op jouw huid. Elke huid is anders en vraagt daarom om een andere behandeling. 

*haren blijven voor lange tijd en/of altijd weg, het is wel belangrijk de behandeling herhaalt/onderhouden wordt.

    

GentleMax Pro

Ontharen met de GentleMax Pro 

Omdat jouw comfort en veiligheid voorop staat bij onze laserontharing, maken wij alleen gebruik van de allerbeste apparatuur. De Candela GentleMax Pro is een echte krachtpatser op het gebied van laserontharing. Dit apparaat maakt gebruik van twee soorten lasers, waardoor er snel en effectief een optimaal resultaat kan worden behaald. De GentleMax Pro combineert beide lasers waardoor je makkelijk kunt wisselen van de GentleLase Pro-U naar de GentleYag Pro-U en vice versa. Door de effectiviteit van de GentleMax Pro heb je minder behandelingen nodig totdat het haar permanent* verwijderd is. 

  

Waarom de GentleMax Pro laser? 

 • De GentleMax Pro verwijdert veilig en snel haargroei bij alle huidtypes 
 • Efficiënte technologie, daardoor minder behandelingen nodig 
 • Pijnloos ontharen dankzij het innovatieve Dynamic Cooling Device 
 • Krachtige lasers, dus snellere en effectievere behandeling 
 • De haren blijven permanent* weg, uw huid blijft glad 

  

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig? 

Om de haren permanent* te verwijderen heb je gemiddeld 6 tot 8 laserbehandelingen nodig. Deze behandelingen worden uitgevoerd met pauzes van 4 tot 8 weken. Niet elke haar zit namelijk in dezelfde groeifase, dus kunnen we niet in één laserbehandeling alle haren definitief verwijderen. De haren die zo’n zes weken later in de actieve groeifase zitten, worden tijdens de volgende behandeling verwijderd. 

*haren blijven voor lange tijd en/of altijd weg, het is wel belangrijk de behandeling herhaalt/onderhouden wordt.

Indicaties

Laserontharing kan worden ingezet bij de volgende indicaties:

 • Gepigmenteerde haren
 • Overbeharing: hirsutisme en hypertrichose
 • PCOS

Contra indicaties

Je kunt de behandeling niet ondergaan als je de volgende indicaties en/of kenmerken hebt:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Acute actieve infecties (herpes simplex/koortslip) in het behandelend gebied
 • Medicatie (antibiotica, prednison, penicilline, isotretinoïne /roacuttane/vitamine a crème en st. Janskruid)
 • Koorts
 • Aanwezigheid van een pacemaker
 • Eczeem en Psoriasis
 • Scleroderma
 • Neiging tot keloïd littekens
 • Verheven laesies in het behandelend gebied (moedervlekken)
 • Tatoeages in het behandelend gebied
 • Zonverbrande huid of gebruinde huid
 • Recentelijke behandeling met chemische peeling/dermapen in het behandelend gebied
 • huidkanker, radiotherapie en/of chemotherapie in de afgelopen 5 jaar.

Wacht altijd twee weken met het inplannen van een behandeling na het stoppen met bepaalde medicatie. Als u twijfelt over of een bepaald medicament invloed kan hebben op de behandeling neem dan ook altijd contact met ons op.

Nazorg & vergoedingen

Nazorg laserbehandeling 

Na de laserbehandeling kunt u wat warmte voelen waardoor er roodheid kan optreden die vaak een aantal uur aanhoudt. Maakt u zich geen zorgen: dit is volkomen normaal. 

Blootstelling aan zonlicht of zonnebank moet vermeden worden tijdens en (ten minste 6 weken) voor iedere (opvolgende) laserbehandeling. Ditzelfde geldt voor het gebruik van zelf bruinende crèmes. 

Daarnaast is het van belang dat de haren niet geëpileerd, geharst of met ontharingscrème worden verwijderd, wel kunt u de haren scheren gedurende het laserbehandelingsproces. 

Het te behandelen gebied dient meermaals per dag met een zonnebescherming met SPF 50 ingesmeerd te worden. 

Tot 48 uur na de behandeling de sauna/hammam en zwembad vermijden. 

Tot 24 uur na de behandeling is intensieve lichamelijke inspanning en het nemen van hete douches af te raden. 

  

Vergoedingen laserbehandeling 

Bij Clinique Elixir werken uitsluitend HBO gediplomeerde huidtherapeuten, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). De laserbehandeling bij overmatige haargroei in het gelaat wordt hierdoor vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. 

Wil jij graag beginnen met laseren? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake consult. 

  

'Hello laser, goodbye razor'

Een laserbehandeling is de ideale manier om van jouw (over)beharing af te komen. Een laserontharing zorgt ervoor dat ongewenste haargroei veilig en pijnloos wordt verwijderd. Gooi je scheermes maar in de prullenbak en ontdek het gemak van laserontharing. 

Boek jouw intake!

Benieuwd of laserontharing iets voor jou is? Boek nu jouw intakegesprek en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw huid!

Afspraak maken

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.