Wat is HydraFacial®?

De behandeling

Een HydraFacial® behandeling is een effectieve gezichtsbehandeling die uitkomst biedt bij verschillende aandoeningen. Een HydraFacial® behandeling bestaat uit drie verschillende stappen die tijdens het behandelproces worden doorlopen. Allereerst zal de HydraFacial® de huid reinigen en dode huidcellen verwijderen door middel van exfoliatie en een milde peeling om de poriën vrij van vuil te maken. Vervolgens worden diepe onzuiverheden door de HydraFacial® uit de huid gezogen, met een speciaal ontwikkeld apparaat. 

 De HydraFacial® voedt de huid tijdens de behandeling met vitale voedingsstoffen zoals antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur voor een ultieme stralende huid. Hierdoor zijn de resultaten niet alleen onmiddellijk, maar ook zichtbaar voor een langere termijn. 

 Hydrafacial® is voor iedereen 

HydraFacial® is er duidelijk over: “Onze gezichtsbehandelingen zijn voor iedereen”. Dit betekent dat HydraFacial® geschikt is voor de behandeling van verschillende aandoeningen of huidproblemen. 

 Hoe werkt een HydraFacial® behandeling 

 Stap 1: Reiniging en exfoliatie 

De HydraFacial® heeft een speciaal spiraalvormig opzetstuk dat ervoor zorgt dat er tot diep in de huid gereinigd kan worden zonder schade aan de huid toe te brengen. Door de hermetische zuigkracht worden poriën tijdelijk geopend waardoor onzuiverheden gelijkmatig geëxtraheerd (uitgezogen) kunnen worden. Het vuil dat zich tot diep in de huid bevindt wordt op deze manier opgezogen en verwijderd. 

 Vervolgens zullen we met de HydraFacial™ je huid foliëren. Dit doen we door middel van een milde peeling, waarin een mix van glycol-en salicylzuur wordt gebruikt. Deze peeling zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huidcellen wordt verwijderd en een stralende teint wordt onthuld. Doordat we gebruik maken van een milde peeling, zal je tijdens de behandeling geen pijn of ongemak ervaren.  

 Stap 2: Hydratatie 

Wanneer de eerste fase achter de rug is beginnen we aan de tweede fase van de HydraFacial™. Deze stap van de HydraFacial™ behandeling staat in het teken van het hydrateren van de huid. Om de huid te hydrateren wordt er gebruik gemaakt van een speciaal serum. Dit serum zit vol met hydraterende ingrediënten, peptiden, antioxidanten en collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt met allemaal vitale voedingsstoffen die je huid gezond en stralend houden. 

 Stap 3: Bescherming van de huid 

Om je huid goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, is deze laatste fase erg belangrijk. Aan het einde van je HydraFacial™ behandeling wordt er door de huidtherapeute een vocht inbrengende crème aangebracht op je huid met een verzorgende werking. 

Persoonlijk behandelplan 

Een HydraFacial™ behandeling is erg persoonlijk: dit betekent dat wij goed kijken naar jouw huid en de behoefte die zij heeft. Dit doen we doormiddel van een huidscan: deze brengt goed de behoefte en probleemgebieden van jouw huid in kaart. Op die manier kunnen wij met de HydraFacial™ de probleemgebieden direct behandelen. 

 Voor het beste resultaat kun je de HydraFacial™ enkele keren herhalen. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne of fijne lijntjes verminderen of verdwijnen, maar kun je ook andere problemen voorkomen. 

Indicaties

Een HydraFacial™ kan uitkomst bieden bij de volgende huidproblemen:

 • Elasticiteit en stevigheid 
 • Fijne lijntjes en rimpels 
 • Egale tint en jeugdigheid 
 • Bruine vlekken 
 • Olie en verstopte huid 
 • Huidtextuur 
 • Grove poriën 

Contra indicaties

Je kunt de behandeling niet ondergaan als je de volgende indicaties en/of kenmerken hebt:

 • Autoimmuunziektes; 
 • HIV;
 • Lupus, Hepatitis; 
 • Sclerodermie of een actieve infectie in de te behandelende plaats;  
 • Melanomen met vermoeden van kwaadaardigheid;
 • Actieve zonnebrand;
 • Het slikken van bepaalde medicatie (vraag hiernaar bij de huidtherapeut).

Nazorg & vergoedingen

Nazorg Hydrafacial™ 

Bij een HydraFacial™ behandeling is verdere nazorg niet nodig. Je kunt na de behandeling direct door met je dag, zoals: werk, school of vrijetijdsbesteding. De huid kan wel enigszins rood zien, hier hoef je niet van te schrikken en is een volledig normale reactie van de huid. De HydraFacial™ behandeling stimuleert de bloedsomloop in je huid, waardoor deze soms wat rood kan zien na de behandeling.

 

Vergoedingen

Ben jij aanvullend verzekerd? Dan is er een mogelijkheid dat de kosten deels of geheel vergoedt worden door je verzekering. Vraag de huidtherapeut wat je opties zijn.

'Hydrafacial® is voor iedereen'

Onze gezichtsbehandelingen zijn voor iedereen”. Dit betekent dat HydraFacial® geschikt is voor de behandeling van verschillende aandoeningen of huidproblemen. 

Afspraak maken in Rotterdam

Boek jouw GRATIS Intakegesprek of behandeling op locatie in Rotterdam.

Nu boeken

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.