Meer over hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

Pigment is in ieder huidtype aanwezig. Hyperpigmentatie is een toename van pigment, wat zich kan uiten in pigmentvlekken. Er zijn verschillende vormen van hyperpigmentatie, namelijk aangeboren of verworven (later ontstaan).

De meest voorkomende pigmentaandoeningen zijn:

  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Ephelides (sproeten)
  • Acanthosis nigricans

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?

De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van hyperpigmentatie zijn:blootstelling aan de zon, huidveroudering, een ontsteking aan de huid (post inflammatoire hyperpigmentatie), hormonale schommelingen (bijvoorbeeld door zwangerschap of de pil) en genetische aanleg.

Hyperpigmentatie behandelen

De behandelmogelijkheden variëren van lasertherapie, microneedling tot diverse peelings en thuisproducten. Ook kunt u de Cosmelan behandeling ondergaan bij Clinique Elixir. Wilt u een egale huidteint en ben u benieuwd welke behandeling bij uw huidtype past? Neem dan snel contact op met een van onze huidtherapeuten voor advies op maat.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

1 van 6

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.