Meer over huidveroudering

Wat is huidveroudering?

Iedereen krijgt ermee te maken naarmate we ouder worden, rimpels en volumeverlies van de huid. Huidveroudering is een proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren. Erfelijkheid is een van deze factoren die genetisch bepaald is en waar we helaas weinig aan kunnen veranderen, maar er zijn ook nog externe factoren die we zeker in de hand hebben. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals: UV- straling (zon en zonnebank), leefstijl en voeding (roken, weinig slaap, suikers en vetten), luchtverontreiniging (uitlaatgassen), klimaat (warmte en kou), hormonen en zwaartekracht (gewichtstoename en afname).

Hoe ontstaat huidveroudering?

Wat gebeurt er precies bij het huidverouderingsproces? De bovenste dode huicellenlaag verdikt terwijl het onderhuids bindweefsel afneemt, er is minder collageen en elastine aanmaak. Hierdoor onstaan er rimpels en fijne lijntjes, maar ook oneffenheden zoals ouderdomsvlekken (hyperpigmentatie) en vaataandoeningen. Daarnaast krimpt de schedel naarmate we ouder worden en zie je mede hierdoor ook een verslapping van de huid, ook wel volumeverlies

Huidveroudering behandelen

Gelukkig kun je tegenwoordig veel doen om je huid goed te verzorgen en de tekenen van het ouder worden uitstellen. Zo is huidverzorging met de juiste ingrediënten die je beschermen tegen vrije radicalen en straling het allerbelangrijkste. Ook zijn er veel behandelmogelijkheden bij Clinique Elixir, denk hierbij aan microneedling, peelings en lasertherapie.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.