Meer over rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening in het gelaat die zorgt voor roodheid, vaatjes (couperose), bultjes/puistjes, een droge huid en grove huidstructuur. Vaak zijn de wangen en neus aangedaan bij deze huidaandoening, in sommige gevallen kun je last krijgen van oogirritaties. De roodheid kan op sommige momenten opvlammen en onprettig aanvoelen.

Hoe ontstaat rosacea?

De precieze oorzaak is helaas nog niet bekend. Afwijkingen in de oppervlakkige bloedvaatjes is vaak de aanleiding voor de roodheid, ook speelt zonneschade en andere externe factoren een mogelijke rol. Zo kan het voorkomen dat na pittig eten, alcohol drinken, zonnebaden, sauna, intensief sporten, stress en bepaalde medicatie (ACE-remmers, nitraten en corticosteroïden) de rosacea klachten kunnen triggeren of zelfs verergeren.

Rosacea behandelen

Wat kun je zelf doen? Bij een huidafwijking zoals rosacea is een milde huidverzorgingsroutine van belang. Er zijn veel producten met ingrediënten zoals vitamine C en E, niacinamide en zoethoutwortelextract die een positieve uitwerking hebben bij rosacea. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen die je kunt ondergaat bij een van onze huidtherapeuten. Zo is een peeling of microneedling behandeling effectief om de symtomen van rosacea te verminderen, ook zou lasertherapie ingezet kunnen worden.

Wil je meer weten over rosacea en de behandelmogelijkheden? Neem dan contact op met ons.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

1 van 4

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.