Meer over donkere kringen

Wat zijn donkere kringen?

Donkere kringen zijn een verkleuring, inzakking of verdikking van de huid onder de ogen.

Last van donkere kringen, wallen of rimpels onder de ogen? Het kan de beste overkomen, vooral wanneer we een nachtje niet goed hebben geslapen. Soms gaan wallen of donkere kringen echter niet weg na een goede nachtrust. Het kan zorgen voor een vermoeide en minder frisse uitstraling. Hoewel donkere kringen en/of wallen geen schade brengen aan de gezondheid, kunnen deze wel als vervelend worden ervaren.

Hoe ontstaan donkere kringen?

Donkere kringen of wallen kunnen niet alleen bij mensen ontstaan door ziekte, slaapgebrek of slechte leefstijl. Donkere kringen kunnen ook komen door genetische aanleg, verdunning van de huid of hyperpigmentatie. Het is dus van belang om advies van de huidtherapeut te vragen over de oorzaak.

De erfelijke vorm komt het meest voor. Daarbij kan verslapping ook erfelijk zijn als het gevolg van het ouder worden. Hierdoor kan een wal ontstaan. Daarnaast is door wrijving bij mensen met hooikoorts of contactallergie ook een terugkerende oorzaak. Wrijving in de ogen dient vermeden te worden

Donkere kringen behandelen

Met carboxytherapie blazen wij letterlijk nieuw leven in uw huid, zonder dat hierbij een operatie aan te past komt. Er wordt geen gebruikt gemaakt van fillers, botox of andere onnatuurlijke stoffen.  Carboxytherapie is een natuurlijke, snelle en effectieve manier om van
donkere kringen, fijne lijntjes en wallen af te komen.

Tijdens deze carboxytherapie wordt er kooldioxide geïnjecteerd in uw huid. Kooldioxide is een lichaamseigen stof en daarom van nature al aanwezig in uw lichaam, wat ervoor zorgt dat deze direct wordt geaccepteerd door uw huidweefsel en hierdoor geen enkele schade kan aanrichten. De zuurstof zorgt voor een actieve celstofwisseling en verbeterd zo de doorbloeding, collageen aanmaak en verbetering van het huidvolume.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

1 van 2

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.