Meer grove poriën

Wat zijn grove poriën?

De huid is ons grootste orgaan en heeft daardoor ook vele functies. Iedereen heeft poriën die in meer of mindere mate zichtbaar zijn. Deze poriën hebben als functie om de huidbarrière functie in tact te houden door talg te verspreiden over de huid. Dit zorgt voor een soepele huid en voorkomt dat de huid droog en trekkerig wordt. Zonder poriën en dus talg zou onze huid uitdrogen en trekkerig aanvoelen, wat weer vervelende huidaandoeningen en infecties kan opleveren.

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, worden ze wel als cosmetisch storend ervaren.

Vaak hebben vrouwen hier meer last van dan mannen. Dit heeft alles te maken met hormoonschommelingen en de aanmaak van extra talg. Andere oorzaken zijn vaak: verstopping van de poriën (acne), afname van de elasticiteit van de huid (huidveroudering),  erfelijkheid, zonschade (vrije radicalen zorgen voor een dikkere dode huidcellenlaag waardoor de structuur extra zichtbaar is) en last but not least huidverzorging en make-up gebruik.

Als een porie verstopt door bovengenoemde oorzaken rekt de porie uit, wat zorgt voor een cosmetisch storend beeld. Erg belangrijk is dus om de huid zo goed mogelijk te reinigen en exfoliëren (dode huidcellen van de huid peelen), zodat er geen nieuwe verstoppingen kunnen ontstaan en de dode huidcellen zich snel vernieuwen.

Grove poriën behandelen

Salicylzuur, Glycolzuur en vitamine A zijn ingrediënten die kunnen bijdragen aan een fijne porie structuur en gladde huid. Bij Clinique Elixir zijn er naast producten ook peelings met deze ingrediënten, maar ook behandelingen zoals microneedling en laser.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om jouw huidstructuur te verbeteren? Vraag een van onze huidtherapeuten naar de mogelijkheden.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

1 van 6

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.