Meer over overbeharing

Wat is overbeharing?

Bij overbeharing heb je last van overmatige of ongewenste haargroei. Tegenwoordig willen veel mensen af van hun lichaamsbeharing, wat bij sommige overmatig groeit.  Vaak is overbeharing cosmetisch, maar soms ook medisch storend. Denk hierbij aan ingegroeide haren, jeuk, bultjes, en huidirritaties.

Hirsutisme en Hypertrichose zijn de twee vormen van overbeharing. Ze komen vaak afzonderlijk van elkaar voor, maar ook kan er een combinatie van Hirsutisme en Hypertrichose optreden.  De vorm van overbeharing die zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt is Hypertrichose. Het gaat hierbij om haargroei op plekken waar normaal niet of dunne haartjes voorkomen of een uitbreiding van het gebied waar normaal al haargroei aanwezig is.

Wat is hirsutisme?

Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon, denk hierbij aan: haargroei in het gelaat, ledematen, schaamstreek en borstregio. Er bestaan verschillende vormen van Hirsutisme, waarbij verschillende factoren een rol spelen.

  • Familiaire Hirsutisme: het gehalte van mannelijke hormonen is niet verhoogd, maar er is een genetische oorzaak. Wel zien we vaak dat de hoeveelheid mannelijke hormonen in het haarzakje wel verhoogd is. Deze vorm van overbeharing start vaak in de puberteit.
  • Hormonale Hirsutisme: het gehalte van mannelijke hormonen is verhoogd, er is een overproductie die wordt aangemaakt in de bijnierschors en de eierstokken. Bij deze vorm van Hirsutisme gaat gepaard met PCOS (Polycystisch Ovarium Syndroom)en komen ook andere symptomen voor zoals: acne, menstruatiestoornissenen andere symtomen van vermannelijking. Bij vermoeden van PCOS kun je een doorverwijzing naar de Gynaecoloog vragen.
  • Hirsutisme veroorzaakt door bepaalde medicatie. Denk hierbij aan anabole gebruik of testosteron verwante geneesmiddelen.

Overbeharing behandelen

Bij overbeharing zijn veel ontharingsmethodes zoals: scheren, waxen, epileren, harsen en IPL vaak veel werk en niet effectief voor op de langere termijn. Bij Clinique Elixir kun je terecht voor lasertherapie met onze ontharingslaser. Laseren is voor verschillende vormen van overbeharing zeer effectief. Met het gebruik van de GentleMax Pro ben je binnen no-time van je overbeharing af.

Huidscan en intake

Tijdens het eerste consult wordt de aard van jouw klacht met de behandelaar besproken, zodat er een behandelplan op maat kan worden gemaakt. Een goed behandelplan begint bij een huidanalyse met de huidscanner Observ520. De huidtherapeut kan een gedetailleerde huidanalyse geven over de diepere lagen van de huid. Daarnaast krijg je advies over producten die je thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen en optimaliseren. De resultaten van de scan worden opgeslagen en vergeleken, zodat wij de voortgang van de behandeling kunnen monitoren.

Wil jij graag weten wat jouw huidtype is, heb je een specifieke indicatie of vraag? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Boek jouw intakegesprek!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Boek dan geheel vrijblijvend een intakegesprek. Hierin analyseert de huidtherapeute jouw huid en maken we een huidscan. Zo kunnen we onderliggende problemen opsporen en gericht aanpakken.

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.