Wat is carboxytherapie?

De behandeling

Last van donkere kringen, wallen of rimpels onder de ogen? Het kan de beste overkomen, vooral wanneer we een nachtje niet goed hebben geslapen. Soms gaan wallen of donkere kringen echter niet weg na een goede nachtrust. Het kan zorgen voor een vermoeide en minder frisse uitstraling. Hoewel donkere kringen en/of wallen geen schade brengen aan de gezondheid, kunnen deze wel als vervelend worden ervaren.

Hoe ontstaan donkere kringen/wallen

Donkere kringen of wallen kunnen niet alleen bij mensen ontstaan door ziekte, slaapgebrek of slechte leefstijl. Donkere kringen kunnen ook komen door genetische aanleg, verdunning van de huid of hyperpigmentatie. Het is dus van belang om advies van de huidtherapeut te vragen over de oorzaak.

De erfelijke vorm komt het meest voor. Daarbij kan verslapping ook erfelijk zijn als het gevolg van het ouder worden. Hierdoor kan een wal ontstaan. Daarnaast is door wrijving bij mensen met hooikoorts of contactallergie ook een terugkerende oorzaak. Wrijving in de ogen dient vermeden te worden

Tijdens de behandeling

Met carboxytherapie blazen wij letterlijk nieuw leven in uw huid, zonder dat hierbij een operatie aan te past komt. Er wordt geen gebruikt gemaakt van fillers of andere onnatuurlijke stoffen.  Carboxytherapie is een natuurlijke, snelle en effectieve manier om van
donkere kringen, fijne lijntjes en wallen af te komen.

Tijdens deze carboxytherapie wordt er kooldioxide geïnjecteerd in uw huid. Kooldioxide is een lichaamseigen stof en daarom van nature al aanwezig in uw lichaam, wat ervoor zorgt dat deze direct wordt geaccepteerd door uw huidweefsel en hierdoor geen enkele schade kan aanrichten. De zuurstof zorgt voor een actieve celstofwisseling en verbeterd zo de doorbloeding, collageen aanmaak en verbetering van het huidvolume.

Aantal behandelingen

Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De behandeling vindt om de twee weken plaats. Om het gewenste resultaat te blijven behouden wordt 1 keer in de 3 maanden een onderhoudssessie aanbevolen.

Indicaties

Wanneer kun je een carboxybehandeling ondergaan?Indicaties voor een carboxy behandeling zijn:

 • Donkere kringen
 • Wallen onder de ogen

Contra indicaties

Je kunt de behandeling niet ondergaan als je de volgende indicaties en/of kenmerken hebt:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Acute actieve infecties (herpes simplex/koortslip) in het behandelend gebied
 • Medicatie (antibiotica,penicilline, isotretinoïne/vitamine a crème en st. Janskruid)
 • Koorts
 • Eczeem en Psoriasis
 • Scleroderma
 • Zonverbrande huid
 • Recentelijke behandeling met andere chemische peeling/dermapen in het behandelend gebied
 • Huidkanker, radiotherapie en/of chemotherapie in de afgelopen 5 jaar.

Wacht altijd twee weken met het inplannen van een behandeling na het stoppen met bepaalde medicatie. Als u twijfelt over of een bepaald medicament invloed kan hebben op de behandeling neem dan ook altijd contact met ons op.

Nazorg & vergoedingen

Nazorg

Direct na de behandeling kan er voor een korte tijd zwelling, roodheid en gevoeligheid ontstaan. Dit verdwijnt meestal na 1 dag. Bij een gevoelige huid kan soms een blauwe plek ontstaan, dit verdwijnt ook na enkele dagen.

Vergoedingen

Wist je dat sommige behandelingen worden vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent? Vraag de huidtherapeut wat je opties zijn.

Voor carboxytherapie is helaas geen vergoeding mogelijk.

'Blaas je huid nieuw leven in'

Door gebruik van kooldioxide blazen we de huid lettelijk nieuw leven in. Dit zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor wallen, donkere kringen en fijne lijntjes verdwijnen.

Boek jouw afspraak in Rotterdam!

Boek jouw afspraak voor Carboxytherapie op onze locatie in Rotterdam.

Afspraak maken

Boek jouw afspraak in Schiedam!

Boek jouw afspraak voor Carboxytherapie op onze locatie in Schiedam.

Afspraak maken

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Boek jouw GRATIS intake!

Benieuwd of carboxytherapie iets voor jou is? Boek nu jouw intakegesprek en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw huid!

Afspraak maken