Age Element® behandeling

De behandeling

Age Element is een behandeling van het merk Mesoestetic die gericht is op het verminderen van de zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes, verlies van stevigheid en elasticiteit, en pigmentvlekken. De behandeling maakt gebruik van geavanceerde technologieën en actieve ingrediënten om de huid te verjongen en te revitaliseren.

De Age Element-behandeling bestaat uit verschillende stappen, waaronder:

 1. Reiniging: De huid wordt grondig gereinigd om vuil, make-up en onzuiverheden te verwijderen.
 2. Peeling: Een zachte peeling wordt aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren.
 3. Serum: Een krachtig anti-aging serum wordt aangebracht om de huid te hydrateren, te verstevigen en te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 4. Massage: Een ontspannende massage van het gezicht, de nek en het decolleté helpt de bloedcirculatie te stimuleren en de huid te verstevigen.
 5. Masker: Een hydraterend en voedend masker wordt aangebracht om de huid te verzachten en te kalmeren.
 6. Afsluitende verzorging: Een afsluitende crème of serum wordt aangebracht om de huid te beschermen en te hydrateren.

De actieve ingrediënten die worden gebruikt in de Age Element-behandeling omvatten onder meer hyaluronzuur, vitamine C, retinol en peptiden. Deze ingrediënten helpen de huid te hydrateren, te verstevigen, de collageenproductie te stimuleren en de tekenen van huidveroudering te verminderen.

De Age Element-behandeling kan worden aangepast aan de individuele behoeften en wensen van de klant, en kan worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals microneedling of chemische peelings, om de resultaten verder te verbeteren.

Indicaties

De Age Element-behandeling kan worden aanbevolen voor mensen die tekenen van huidveroudering willen verminderen en de algehele gezondheid en uitstraling van hun huid willen verbeteren. Hier zijn enkele van de indicaties voor de Age Element-behandeling:

 1. Rimpels en fijne lijntjes: De behandeling kan helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, de nek en het decolleté.
 2. Verlies van stevigheid en elasticiteit: De behandeling kan helpen bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid, wat vooral belangrijk is bij het bestrijden van tekenen van huidveroudering zoals verslapping en verlies van volume.
 3. Pigmentvlekken: De behandeling kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het egaliseren van de teint, waardoor de huid er helderder en egaler uitziet.
 4. Droge of gedehydrateerde huid: De behandeling kan helpen bij het hydrateren en verzachten van een droge of gedehydrateerde huid, wat vooral belangrijk is bij het bestrijden van tekenen van huidveroudering zoals een doffe huid en fijne lijntjes als gevolg van uitdroging.
 5. Huidtextuur en poriegrootte: De behandeling kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verkleinen van de poriën, waardoor de huid er gladder en meer stralend uitziet.

Contra indicaties

Er zijn enkele contra-indicaties voor de Age Element-behandeling. Hier zijn enkele situaties waarin de behandeling mogelijk niet geschikt is of waarvoor voorzichtigheid geboden is:

 1. Zwangerschap en borstvoeding: Hoewel de Age Element-behandeling over het algemeen veilig is, wordt deze niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven vanwege mogelijke effecten van de behandeling op de foetus of de baby.
 2. Actieve huidinfecties: De behandeling moet worden vermeden als u een actieve huidinfectie heeft, zoals herpes simplex, omdat de infectie kan worden verspreid of verergerd door de behandeling.
 3. Gevoelige huid of allergieën: Als u een gevoelige huid heeft of allergisch bent voor een van de ingrediënten in de Age Element-behandeling, moet u voorzichtig zijn of de behandeling vermijden.
 4. Open wonden of ontstekingen: De behandeling mag niet worden uitgevoerd op gebieden met open wonden, krassen, snijwonden of ontstekingen, omdat dit de infectie kan verergeren of de huid kan beschadigen.
 5. Recent zonnebaden of zonnebrand: Het wordt aanbevolen om de behandeling te vermijden als u recentelijk hebt gezonnebaad of een zonnebrand heeft, omdat dit kan leiden tot een verhoogd risico op huidirritatie.
 6. Medicijnen en gezondheidsproblemen: Als u bepaalde medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft, zoals auto-immuunziekten of diabetes, moet u uw huidtherapeut raadplegen voordat u de behandeling ondergaat.

Het is belangrijk om uw huidtherapeut te informeren over eventuele medische aandoeningen, medicijnen of allergieën voordat u de Age Element-behandeling ondergaat. Op die manier kan uw therapeut bepalen of de behandeling geschikt is voor u en eventuele aanpassingen aan de behandeling aanbevelen om uw veiligheid en comfort te waarborgen.

Nazorg & vergoedingen

Nazorg

Na de Age Element-behandeling is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen en te beschermen om de beste resultaten te behalen. Hier zijn enkele tips voor nazorg:

 1. Vermijd blootstelling aan de zon: Het is belangrijk om de zon te vermijden en uw huid te beschermen met een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om verdere schade aan de huid te voorkomen.
 2. Hydrateer uw huid: Het is belangrijk om uw huid goed gehydrateerd te houden om de resultaten van de behandeling te behouden en de huid te helpen herstellen. Gebruik een hydraterende crème of serum en drink voldoende water.
 3. Vermijd het gebruik van agressieve producten: Vermijd het gebruik van agressieve producten, zoals scrubs of peelings, gedurende ten minste 24-48 uur na de behandeling om de huid niet te irriteren.
 4. Gebruik make-up voorzichtig: Vermijd het aanbrengen van make-up op de huid gedurende ten minste 24 uur na de behandeling om de huid de kans te geven te herstellen.
 5. Vermijd hete baden en sauna's: Vermijd hete baden, sauna's of stoombaden gedurende ten minste 24-48 uur na de behandeling om de huid niet te irriteren.
 6. Plan een vervolgafspraak: Bespreek met uw huidtherapeut wanneer u een vervolgafspraak moet maken om uw voortgang te bespreken en eventuele verdere acties te plannen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Age Element-behandeling geen vervanging is voor een volledige huidverzorgingsroutine en dat goede huidverzorging en bescherming tegen de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf essentieel zijn voor het behoud van een gezonde en jeugdige huid.

Vergoedingen

Helaas wordt de behandeling niet vergoed vanuit de verzekering.

'We can turn back time'

Met Age Element draaien we de klok een stapje terug. Zo houden we de huid zolang mogelijk gezond, mooi en jong. Age Element is voor iedere huid die wel wat liefde kan gebruiken.

Boek jouw afspraak in Rotterdam!

Boek jouw afspraak voor Dermapen op onze locatie in Rotterdam.

Afspraak maken

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Boek jouw intake!

Benieuwd of Age Element® iets voor jou is? Boek nu jouw intakegesprek en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw huid!

Afspraak maken