Wat is een EMB bloedtest?

De behandeling

De EMB test is een bloedtest die wordt uitgevoerd door natuurgeneeskundige therapeuten om inzicht te krijgen in de gezondheid van het lichaam. "EMB" staat voor "Energetische Morfologische Bloedtest".

De EMB test combineert aspecten van de reguliere geneeskunde en complementaire geneeskunde en kan worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te onderzoeken, zoals spijsverteringsproblemen, hormonale onbalans, allergieën en voedingsstoffen tekorten.

Tijdens de test wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en onderzocht op verschillende parameters, waaronder de vorm en grootte van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van ontstekingen en de functionele status van de organen. Deze informatie kan worden gebruikt om te bepalen welke therapieën of aanpassingen aan de levensstijl het beste kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van ziekten.


De EMB-test is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda, die beide een holistische benadering van gezondheid en ziekte hebben. Het idee achter de EMB-test is dat de gezondheid van het lichaam kan worden weerspiegeld in de morfologie (vorm en grootte) van de rode bloedcellen.

De test kan ook worden gebruikt om voedingsstoffen tekorten en voedselintoleranties op te sporen. Door deze informatie te gebruiken, kunnen aanbevelingen worden gedaan voor aanpassingen aan de voeding of suppletie met voedingssupplementen om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft voor een optimale gezondheid.

Het is belangrijk om op te merken dat de EMB-test geen diagnose kan stellen van een specifieke medische aandoening. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid of symptomen ervaart, is het altijd het beste om een gekwalificeerde arts te raadplegen voor een volledige medische evaluatie en diagnose.

Indicaties

De EMB-test kan worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te onderzoeken, waaronder:

  1. Spijsverteringsproblemen, zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS), maagzweren, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en andere aandoeningen van het maagdarmkanaal.
  2. Hormonale onbalans, zoals schildklierproblemen, menstruatieproblemen, premenstrueel syndroom (PMS) en menopauzale symptomen.
  3. Allergieën en intoleranties, zoals voedselallergieën, lactose-intolerantie, glutenintolerantie en andere intoleranties voor voedingsmiddelen.
  4. Voedingsstoffentekorten, zoals ijzertekort, vitamine D-tekort, vitamine B12-tekort en andere tekorten aan essentiële voedingsstoffen.
  5. Chronische vermoeidheid, stress, burn-out en andere stressgerelateerde problemen.
  6. Ontstekingsziekten, zoals reumatoïde artritis, lupus, multiple sclerose (MS) en andere auto-immuunziekten.

Het doel van de EMB-test is om inzicht te krijgen in de gezondheid van het lichaam als geheel, en niet alleen om te kijken naar specifieke symptomen of aandoeningen. Hierdoor kan de test ook worden gebruikt als preventief middel om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen.

Contra indicaties

Er zijn geen absolute contra-indicaties voor de EMB-test, aangezien het een niet-invasieve en veilige test is. Er zijn echter enkele situaties waarin de test mogelijk niet geschikt is of waarvoor aanvullende maatregelen moeten worden genomen, zoals:

  1. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, kan dit het risico op blauwe plekken of bloedingen na de bloedafname verhogen. Uw arts kan u adviseren om te stoppen met het gebruik van deze medicijnen voorafgaand aan de test.
  2. Als u een bloedziekte heeft, zoals hemofilie of sikkelcelanemie, kan het afnemen van een bloedmonster extra voorzichtigheid en deskundigheid vereisen.
  3. Als u zwanger bent, moet u uw arts raadplegen voordat u de test ondergaat, aangezien sommige aspecten van de test mogelijk niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen.
  4. Als u last heeft van een infectieziekte, kan het resultaat van de EMB-test vertekend zijn. Het is daarom aan te raden om te wachten tot u volledig hersteld bent voordat u de test ondergaat.

Over het algemeen is de EMB-test veilig en geschikt voor de meeste mensen, maar het is altijd verstandig om uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat u de test ondergaat, vooral als u specifieke medische aandoeningen of medicijnen gebruikt.

Nazorg & vergoedingen

Nazorg laserbehandeling 

Een EMB bloedtest vereist geen verdere nazorg.

Vergoedingen laserbehandeling 

Bij Clinique Elixir werken uitsluitend HBO gediplomeerde huidtherapeuten, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). De EMB bloedtest wordt helaas niet vergoedt vanuit de verzekering.

Benieuwd welke onderliggende problemen jow bloed kan ophelderen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake consult. 

  

'Meten is weten!'

Met de EMB bloedtest meten we bepaalde waarden is het bloed waarmee we kunnen vaststellen of er sprake is van gezondheidsproblemen zoals spijsverteringsproblemen, hormonale onbalans, allergieën en voedingsstoffen tekorten.

Boek jouw intake!

Benieuwd of de EMB bloedtest iets voor jou is? Boek nu jouw intakegesprek en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw huid!

Afspraak maken

Vraag het aan de huidtherapeut!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid, onze producten of één van onze behandelingen? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.