Huidveroudering

Iedereen krijgt ermee te maken naarmate we ouder worden, rimpels en volumeverlies van de huid. Huidveroudering is een proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren. Erfelijkheid is een van deze factoren die genetisch bepaald is en waar we helaas weinig aan kunnen veranderen, maar er zijn ook nog externe factoren die we zeker in de hand hebben. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals: UV- straling (zon en zonnebank), leefstijl en voeding (roken, weinig slaap, suikers en vetten), luchtverontreiniging (uitlaatgassen), klimaat (warmte en kou), hormonen en zwaartekracht (gewichtstoename en afname).

Wat gebeurt er precies bij het huidverouderingsproces? De bovenste dode huicellenlaag verdikt terwijl het onderhuids bindweefsel afneemt, er is minder collageen en elastine aanmaak. Hierdoor onstaan er rimpels en fijne lijntjes, maar ook oneffenheden zoals ouderdomsvlekken (hyperpigmentatie) en vaataandoeningen. Daarnaast krimpt de schedel naarmate we ouder worden en zie je mede hierdoor ook een verslapping van de huid, ook wel volumeverlies

Gelukkig kun je tegenwoordig veel doen om je huid goed te verzorgen en de tekenen van het ouder worden uitstellen. Zo is huidverzorging met de juiste ingredienten die je beschermen tegen vrije radicalen en straling het allerbelangrijkste. Ook zijn er veel behandelmogelijkheden bij Clinique Elixir, denk hierbij aan microneedling, peelings en lasertherapie.

Mogelijke behandelingen:

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Hydrafacial™

Laser Rejuvenation

Mesotherapie Skinboosters

Peelings

Dermapen

Facials

Je eerste afspraak

Gerelateerde producten
[product_category per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”huidverjonging”]