Schimmelnagels (Onychomycose)

Een kalknagel of schimmelnagel is een door schimmel aangetaste infectie in het nagelbed. Kenmerkend aan een schimmelnagel is een gele of witte verkleuring, verdikking en broosheid van het nagelbed. Hierdoor kan de nagel soms zelfs pijnlijk aanvoelen en hinder opleveren bij het dragen van bepaalde schoenen. Ook wordt deze aandoening gezien als cosmetisch storend.

Schimmelnagels kunnen ontstaan door een eerder opgelopen schimmelinfectie aan de huid (voeten) tijdens sporten, zwemmen of sauna/hammam. Ook speelt een vochtig klimaat vaak een rol bij het ontstaan van een schimmelnagel. Daarnaast kan een trauma aan de nagel zoals een beschadiging of een slechte doorbloeding van de voeten zorgen voor deze aandoening.  Onychomycose oftewel schimmelnagels kunnen besmettelijk zijn en overgedragen worden op alle nagels, vaak start de besmetting bij de grote teennagel.

Wat kan je zelf doen tegen schimmelnagels? Het is erg belangrijk om altijd slippers te dragen in openbare gelegenheden, de voeten zorgvuldig afdrogen na het douchen, geen nylon of kunstof materiaal sokken dragen en vermijd strak schoeisel en overmatig transpireren. Je kunt naast medicatie gebruik ook starten met laseren van de schimmelnagels bij Clinique Elixir.

Wil jij meer informatie over de behandelmogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten.

Mogelijke behandelingen:

Lasertherapie Schimmelnagel