Rosacea

Rosacea is een huidaandoening in het gelaat die zorgt voor roodheid, vaatjes (couperose), bultjes/puistjes, een droge huid en grove huidstructuur. Vaak zijn de wangen en neus aangedaan bij deze huidaandoening, in sommige gevallen kun je last krijgen van oogirritaties. De roodheid kan op sommige momenten opvlammen en onprettig aanvoelen.

De precieze oorzaak is helaas nog niet bekend. Afwijkingen in de oppervlakkige bloedvaatjes is vaak de aanleiding voor de roodheid, ook speelt zonneschade en andere externe factoren een mogelijke rol. Zo kan het voorkomen dat na pittig eten, alcohol drinken, zonnebaden, sauna, intensief sporten, stress en bepaalde medicatie (ACE-remmers, nitraten en corticosteroïden) de rosacea klachten kunnen triggeren of zelfs verergeren.

Wat kun je zelf doen? Bij een huidafwijking zoals rosacea is een milde huidverzorgingsroutine van belang. Er zijn veel producten met ingrediënten zoals vitamine C en E, niacinamide en zoethoutwortelextract die een positieve uitwerking hebben bij rosacea. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen die je kunt ondergaat bij een van onze huidtherapeuten. Zo is een peeling of microneedling behandeling effectief om de symtomen van rosacea te verminderen, ook zou lasertherapie ingezet kunnen worden.

Wil je meer weten over rosacea en de behandelmogelijkheden? Neem dan contact op met ons.

Mogelijke behandelingen:

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Hydrafacial™

Peelings

Dermapen

Facials

Je eerste afspraak

[product_category per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”menu_order title” order=”DESC” category=”roodheid”]