Acne

Acne oftewel puistjes is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Ongeveer 85% van de mensen tussen de 15-25 jaar heeft last van een vorm van acne. Vaak uit acne zich in de vorm van mee-eters (comodonen), puisten (pustels), rode bultjes (papels) en onderhuidse ontstekingen (noduli). De voorkeursplekken van acne zijn het gezicht, hals, nek, rug, schouders en borst.

Hoe ontstaat acne? Acne ontstaat op delen van het lichaam waar veel talgklieren voorkomen. Deze talgklieren zorgen dat de huid barrière goed functioneert door de huid soepel te houden en gehydrateerd wordt. Helaas komt het voor dat er teveel talg wordt geproduceerd, tijdens de puberteit gebeurt dit onder invloed van hormonen. Deze vorm van acne is acne vulgaris, beter bekend als jeugdpuistjes. Daarnaast zijn er nog andere vormen van acne, zoals: acne comedonica, acne conglobata, acne tarda, Acne excoriée des jeunes filles en acne vulgaris.

Vaak verminderd acne na het 25levensjaar, maar totdat de acne verminderd zijn er verschillende behandelmogelijkheden. De behandeling hangt af van de ernst van de acne. Zo werkt Clinique Elixir met hoogwaardige producten om de huid een grondige dieptereiniging te geven, hierbij wordt de acne verwijderd en de huid gereinigd en verzorgd. Daarnaast worden er diverse peelings ingezet om de acne te verminderen en zouden restverschijnselen van acne zoals post inflammatoire hyperpigmentatie of littekens aangepakt kunnen  worden met de dermapen en/of fractional laser.

Ben jij benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten.

Mogelijke behandelingen:

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Hydrafacial™

Laser Rejuvenation

Peelings

Dermapen

Facials

Je eerste afspraak

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Gerelateerde producten