Grove Poriën

De huid is ons grootste orgaan en heeft daardoor ook vele functies. Iedereen heeft poriën die in meer of mindere mate zichtbaar zijn. Deze poriën hebben als functie om de huidbarrière functie in tact te houden door talg te verspreiden over de huid. Dit zorgt voor een soepele huid en voorkomt dat de huid droog en trekkerig wordt. Zonder poriën en dus talg zou onze huid uitdrogen en trekkerig aanvoelen, wat weer vervelende huidaandoeningen en infecties kan opleveren.

Grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, worden ze wel als cosmetisch storend ervaren.

Vaak hebben vrouwen hier meer last van dan mannen. Dit heeft alles te maken met hormoonschommelingen en de aanmaak van extra talg. Andere oorzaken zijn vaak: verstopping van de poriën (acne), afname van de elasticiteit van de huid (huidveroudering),  erfelijkheid, zonschade (vrije radicalen zorgen voor een dikkere dode huidcellenlaag waardoor de structuur extra zichtbaar is) en last but not least huidverzorging en make-up gebruik.

Als een porie verstopt door bovengenoemde oorzaken rekt de porie uit, wat zorgt voor een cosmetisch storend beeld. Erg belangrijk is dus om de huid zo goed mogelijk te reinigen en exfoliëren (dode huidcellen van de huid peelen), zodat er geen nieuwe verstoppingen kunnen ontstaan en de dode huidcellen zich snel vernieuwen.

Salicylzuur, Glycolzuur en vitamine A zijn ingrediënten die kunnen bijdragen aan een fijne porie structuur en gladde huid. Bij Clinique Elixir zijn er naast producten ook peelings met deze ingrediënten, maar ook behandelingen zoals microneedling en laser.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om jouw huidstructuur te verbeteren? Vraag een van onze huidtherapeuten naar de mogelijkheden.

Mogelijke behandelingen:

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Hydrafacial™

Laser Rejuvenation

Peelings

Dermapen

Facials

Je eerste afspraak

[product_category per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”grove-porien”]