Cryolipolyse (vetbevriezing)

Last van overtollig vet?

Soms kun je last hebben van overtollig vet, ondanks het sporten of diëten gaat dit vet niet weg. Cryolipolyse kan hierbij voor u een uitkomst bieden. Deze behandeling is effectief bij het verminderen en permanent verwijderen van overtollig vet door middel van het bevriezen van de probleemzone.

Vetbevriezing kan worden toegepast op de volgende zones:

 • Onderkin
 • Armen/bovenarmen
 • Lovehandles
 • (Onder)buik
 • BH uitstulpingen/rugvet
 • Dijen en bovenbenen

 

Cryolipolyse, ook wel “vetbevriezing” genoemd, is een veilige en relatief snelle manier om hardnekkig vet te verwijderen. Doordat het de vetcellen bevriezen, sterven deze af en worden op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Vetcellen die eenmaal zijn afgevoerd, komen niet meer terug en worden dus permanent verwijderd. Vetbevriezing zorgt ervoor dat je dus op een gerichte plaats overtollig vet kunt verwijderen.

De voordelen van vetbevriezing zijn:

 • Vetbevriezing verwijderd vet zonder operatie
 • Vetbevriezing is makkelijk en pijnloos
 • Het resultaat is al na enkele behandelingen zichtbaar
 • Vetcellen worden op een natuurlijke manier afgebroken
 • Verwijder vet op specifieke plaatsen

Voor een vetbevriezing behandeling maken wij gebruik van de MedCos Body-Wizard. Dit apparaat is een koloper op het gebied van cryolipolyse-apparatuur. Met dit apparaat kunnen we het overtollige vet effectief, snel en pijnloos reduceren en/of permanent verwijderen.

De MedCos Body-Wizard reduceert het vet van het probleemgebied met gemiddeld 20% per behandeling. Zo zorgt de Body-Wizard ervoor dat vetcellen worden bevroren zodat het lichaam deze op een natuurlijk manier kan afvoeren.

Stap 1 Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek voor vetbevriezing bekijkt onze gecertificeerde huidtherapeut het probleemgebied uitvoerig waarna zij een analyse maakt. Zij bekijkt van tevoren of vetbevriezing voor jou geschikt is. Aan de hand van deze analyse stelt de huidtherapeut samen met jou een behandelplan op voor vetbevriezing.

Stap 2 Cryolipolyse (vetbevriezing)
De eerste stap bij vetbevriezing is het markeren van de zone die behandeld moet worden en reinigen de huid. Vervolgens plaatsen we een vochtige tissue die de huid beschermt tijdens de vetbevriezing behandeling. De applicator van de MedCos Bodywizard wordt als laatste op de huid gezet waarna deze vacuüm zal zuigen.

Hoelang de behandeling precies duurt, is afhankelijk van het te behandelen gebied en de afspraken met de huidtherapeut. Tijdens de behandeling kun je rustig een film kijken, boek lezen of even heerlijk ontspannen. De applicator van de MedCos Bodywizard zorgt ervoor dat de huid vervolgens gekoeld wordt. De applicator bereikt vervolgens een temperatuur van -11 graden waardoor de onderhuidse vetlaag een temperatuur bereikt van ongeveer 2 graden. Dit zorgt ervoor dat de vetlaag koud genoeg worden om later te kunnen afbreken. Het proces waarbij de huid gekoeld wordt heet cryolipolyse, oftewel: vetbevriezing.

Stap 3 Na vetbevriezing
Na de behandeling zal de huidtherapeut de huid een intensieve massage geven gedurende 2 minuten. De huid kan er soms wat rood uitzien, geen zorgen: deze roodheid verdwijnt vanzelf binnen gemiddeld een half uur.

Cryolipolyse, oftewel vetbevriezing doet geen pijn. Wel kun je een tintelend of trekkend gevoel ervaren tijdens de behandeling. Verder kun je tijdens de behandeling wat koude/warme gevoelens ervaren. Dit kan misschien onprettig aanvoelen, maar de behandeling doet geen pijn.

Ongeveer 2 tot 3 maanden na de vetbevriezing is het resultaat van de behandeling optimaal zichtbaar. Na slechts 6 weken kun je wel al een verschil merken. Na twee maanden is er een controle afspraak waarbij het resultaat wordt bekeken en de behandeling en periode erna wordt besproken. Ook kan de huidtherapeute kijken hoe effectief de behandeling geweest is en of er eventueel meer behandelingen nodig zijn.

Tussen de behandeling ligt gemiddeld 8-12 weken waarin de huid de tijd krijgt om te herstellen en vetcellen af te voeren.

Hoeveel behandelingen van de vetbevriezing je precies nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit heeft te maken met het probleemgebied, de hoeveelheid vet en het gewenste resultaat. Tijdens het intakegesprek kan de huidtherapeut een indicatie geven van de aantal behandelingen vetbevriezing die nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Wanneer na 6-8 weken het resultaat zichtbaar is van de eerste behandeling kan er besloten worden of het gewenste resultaat behaald is of dat er meerdere behandelingen nodig zijn.