Fractional laser

 

Een fractional laserbehandeling is een intensieve laserbehandeling ten behoeve van huidverjonging en – verbetering. De huid wordt behandeld met gefractioneerde laserstralen, waarbij door enorme verhitting minuscule gaatjes in de huid ontstaan.

De laserstralen richten zich heel gecontroleerd op het aanwezige water in de huidcellen waardoor een verdamping optreedt. De gezonde huid gaat vervolgens de minuscule gaatjes genezen met nieuwe huidcellen. Het herstellend vermogen van de huid stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid als het ware een ‘natuurlijke lift’ krijgt.

De huid zal twee tot drie weken na de behandeling al steviger, strakker en gladder aanvoelen. Tevens vermindert de behandeling zichtbaar oneffenheden – zoals rimpels en littekens – in de huid.

Een fractional laserbehandeling kan worden ingezet voor verschillende doeleinden en is daardoor niet leeftijdgebonden. Wij hanteren echter altijd een minimale leeftijd van 18 jaar. In de praktijk wordt deze behandeling het meest toegepast op de 30+ huid.

Een fractional laserbehandeling is uitermate geschikt voor:

  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels in de huid
  • Vermindering van grove poriën en onregelmatig huidreliëf
  • Herstel bij huidbeschadigingen door de zon Vermindering van littekenvorming (bijv. acnelittekens)
  • Preventie tegen huidveroudering
  • Huidversteviging
  • Acne en acnelittekens

Na een fractional laserbehandeling zal uw huid een aantal dagen de tijd nodig hebben om te herstellen. Vlak na de behandeling zal uw huid gevoelig, licht gezwollen en trekkerig kunnen aanvoelen. De warmte van de laser veroorzaakt roodheid in het gelaat, die enkele dagen kan aanhouden. Ook moet u rekening houden met korstjes en schilfers op de huid.

Dit klinkt misschien zorgwekkend, maar is het niet. Deze symptomen zijn normaal en een teken dat uw huid aan het herstellen is, waarna het resultaat van de behandeling – huidverjonging /-verbetering – goed zichtbaar zal zijn! Gemiddeld duurt het herstel na de behandeling vijf tot zes dagen. Door de fractional laserbehandeling wordt er nieuw collageen aangemaakt in de huid. Dit proces kan tot ruim 3 maanden na de behandeling

aanhouden, waarna het eindresultaat van de behandeling pas echt zichtbaar is. Omdat uw huid na de behandeling extra gevoelig is, dient u uw huid extra goed te beschermen tegen de zon (beschermingsfactor SPF 50).