Carboxytherapie

Carboxytherapie is de ideale behandeling voor donkere kringen rondom de ogen, wallen, fijne lijntjes, acne littekens en striae.

 

Tijdens de behandeling wordt onderhuids koolstofdioxide (CO2) toegediend met een injectie. De zuurstof zorgt voor een actieve celstofwisseling en verbeterd zo de doorbloeding, collageen aanmaak en verbetering van het huidvolume. Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De behandeling vindt om de twee weken plaats. Om het gewenste resultaat te blijven behouden wordt 1 keer in de 3 maanden een onderhoudssessie aanbevolen.

Direct na de behandeling kan er voor een korte tijd zwelling, roodheid en gevoeligheid ontstaan. Dit verdwijnt meestal na 1 dag. Bij een gevoelige huid kan soms een blauwe plek ontstaan, dit verdwijnt ook na enkele dagen.

Donkere kringen of wallen kunnen niet alleen bij mensen ontstaan door ziekte, slaapgebrek of slechte leefstijl. Donkere kringen kunnen ook komen door genetische aanleg, verdunning van de huid of hyperpigmentatie. Het is dus van belang om advies van de huidtherapeut te vragen over de oorzaak.

De erfelijke vorm komt het meest voor. Daarbij kan verslapping ook erfelijk zijn als het gevolg van het ouder worden. Hierdoor kan een wal ontstaan.

Daarnaast is door wrijving bij mensen met hooikoorts of contactallergie ook een terugkerende oorzaak. Wrijving in de ogen dient vermeden te worden

Clinique Elixir heeft de volgende behandelopties voor donkere kringen/wallen:

  • Dermapen zorgt voor het verbeteren van de huidstructuur door het stimuleren van collageen en elastine, tegelijkertijd wordt ook hyperpigmentatie verminderd.
  • Carboxytherapie zorgt voor verbeterde zuurstof doorbloeding. Door verdunning en verslapping van de huid kunnen de onderliggende vaatjes een zichtbare verkleuring geven.