Wat is huidtherapie:

 

Overbeharing, acne, haaruitval, littekens en kleurverschillen van de huid zijn storende huidafwijkingen. Veel mensen denken dat hun aandoening niet behandeld kan worden.

Onze huidtherapeuten voeren behandelingen uit die uw huid verbeteren.

Huidtherapie is een officieel geregistreerd paramedisch beroep en valt onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). De Wet BIG is een kwaliteitswet ter bescherming van cliënten met al doel het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en het beschermen van de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren.

De huidtherapeut heeft tijdens de opleiding geleerd hoe patiënten met een huidziekte of beschadigd huid behandeld moeten worden. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen, zoals oedemen, overbeharing, littekens, wonden, acne, pigmentaandoeningen en vaataandoeningen. Een huidtherapeut werkt in een gezondheidscentrum, eigen praktijk, of in het ziekenhuis.

Bij Clinique Elixir werken gediplomeerde huidtherapeuten die BIG-geregistreerd zijn. Ook zijn deze huidtherapeuten lid van zowel de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten als het Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeuten wonen regelmatig bijscholing en verschillende cursussen bij om de kennis en vaardigheden up to date te houden.