Behandelingen:

 

 

Laser ontharen

Laserontharing of laserepilatie is één van de meest bekende toepassingen. Dit is een methode waarbij de haarzakjes door middel van een laser worden bewerkt waardoor er in principe nooit meer een haartje uit kan groeien. Hierbij wordt de huid niet beschadigd.Clinique Elixir biedt een veilige, comfortabele en effectieve behandeling aan voor definitief ontharen. Zoek je een definitieve oplossing om van haartjes af te komen, dan kun je deze veilige behandeling ondergaan bij ons.

Na het ondergaan van een volledige behandeling voor definitief ontharen, groeien er geen haartjes meer terug op het behandelde lichaamsdeel.

Dit betekent dat je nooit meer hoeft te scheren of te epileren en altijd een zachte en gladde huid hebt. Hoe lang de behandeling duurt voor er definitieve resultaten optreden, is afhankelijk van de dikte van de haren, het huidtype dat je hebt en de hoeveelheid haren.


Gezichtsbehandeling

Wil jij een echt gezonde huid? Kies dan voor één van de vele gezichtsbehandelingen van Skinceuticals. Onze huidtherapeuten gebruiken voor deze behandeling van de verzorgende producten van Skinceuticals.

Bij Clinique Elixir laten wij u verschillenbde gezichtsbehanelingen ervaren. Wij werken met deskundige huidtherapeuten die de gezichtsbehandeling volledig afstemmen op uw wensen en op de kenmerken van uw huidtype. Het merk Skinceuticals dat gebruikt wordt in onze kliniek, is van topkwaliteit en wordt wereldwijd gebruikt.

Na de gezichtsbehandeling krijg je een advies mee voor de optimale verzorging van je huid. Meer weten over de prijzen van onze verschillende behandelingen bekijk de prijslijst.


Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in sommige gevallen hinderlijk bij dagelijkse activiteiten. De infectie kan ontstaan door:

· een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna);

· een warm en vochtig klimaat;

· een beschadiging van de nagel;

· een slechte doorbloeding van de voeten

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de Nd: YAG- laser. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel. Deze behandeling wordt gedaan door een gediplomeerd BIG-geregistreerd huidtherapeut.


Fillers

Een filler is een helder gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geinjecteerd om de vorm en structuur van de gezichtshuid te verbeteren. De modern fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt. Filler injecties kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken zoals de lachrimpels, marionetlijnen en ook fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook worden de injecties toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de wangen of de kin.

 

Indicaties:

· Bovenliplijnen

· Fronsrimpels

· Handverjoning

· Kaaklijncorrectie

· Kincontour

· Kraaienpootjes

· Nasolabiale plooien

· Neuscorrectie

· Jukbeenvulling

· Lipopvullen

· Marionetplooien

· Traangootcorrectie

· Voorhoofdrimpels

· wenkbrauwlift

Contra indicaties:

· Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler

· Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft

· Indien er al een permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is

· Indien er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of het met hyaluronzuur samen kan

· Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecteren in de (boven)lip kan zelfs een koortslip uitlokken. Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld.


Acne Therapie

De huid heeft goede verzorging nodig. Door de huid op de juiste manier te reinigen kan een groot deel van de problemen voorkomen worden. De reiniging van een vette/onzuivere huid vraagt om een geod product die echter wel mild moet zijn. Een reinging die al te veel uitdroogt, kan juist leiden tot meer talgproductie.

Acnetherapie is geen standaardbehandeling, maar verschilt van patiënt tot patiënt. Door middel van reiniging, adviezen, lichttherapie en medische camouflage technieken wordt er door de huidtherapeut gewerkt om acne en acnelittekens te verminderen. Acnetherapie is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wel zijn er diverse aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor acnetherapie . In de meeste gevallen is er een voorschrift (verwijsbrief) van een (huis)arts nodig voordat men de acnebehandeling kan ondergaan.

In Clinique Elixir adviseren wij u graag over de behandelingsmogelijkheden en de juiste thuisproducten.


Huidverjoning

Naarmate we ouder worden zorgt de tand des tijds ervoor dat de huid verouderd. Een wat slapper aanvoelende huid, rimpeltjes en licht pigmentatie zal voor de meeste mensen bekend klinken. Middels Duertto Mt Evo laserkunnen deze verschijnselen van huidveroudering effectief aangepakt worden.

Het hoog energetisch gepulseerde licht, wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de huid intensief gestimuleerd en daardoor vervaagt het pigment, verdwijnen uitgezette bloedvaatjes en worden de porieen in de huid fijner. Tevens wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuw collageen aangemaakt, waardoor de huid frisser en jonger toont en de textuur van de huid verbetert. De huidstructuur zal verbeteren en het gelaat toont gezonder, frisser en jonger. De praktijk heeft geleerd dat de behandeling van huidveroudering met de Duetti Mt Evo in combinatie met bijvoorbeeld microdermabrasie en goede Anti Aging producten een enorm mooi resultaat genereert.


Camouflage

Behandeling:

Camouflagetherapie is een behandeling die kan worden ingezet om huidaandoeningen/ kleurafwijkingen van de huid te camoufleren en minder te laten opvallen. Strikt genomen spreekt men niet van een therapie, maar van een behandeling met een tijdelijk effect. Diverse camouflageproducten zijn beschikbaar waarbij ook de kleur of kleurencombinatie gekozen kan worden. De huidtherapeu geeft hierbij voorlichting en advies. Ook zal de therapeut het camouflagemiddel op de huid aanbrengen en hulp en advies geven waardoor de patiënt uiteindelijk zelf het middel kan aanbrengen. Er zijn speciale camouflagemiddelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald.

 

Indicaties:

· hypopigmentaties

· leucoderma

· naevus depigmentosus

· vitiligo


contra indicaties:

· eczeem

· ulcus cruris

· bacteriële huidinfecties

· parasitaire huidinfecties

· schimmelinfecties

· virale huidinfecties


Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

 

Indicatie:

· Fijne lijntjes en rimpels

· Acne littekens

· Littekens van andere aard

· Zonbeschadiging

· Pigmentstoornis

· Grove huidstructuur / vergrote poriën

· Striae / striemen

 

Contra indicaties:

· Koorts

· Hartklachten

· Bloeddruk problemen

· Algehele malaise

· Hemofilie

· Kwaadaardige tumor

· Tijdens zwangerschap

· Chronisch eczeem


Mesotherpie voor haaruitval

Tot op heden zijn er veel manieren om je haar te helen en het probleem van kaalheid op te lossen. De moderne diagnostische mogelijkheden en competenties specialist trichologist onthullen de ware oorzaak van alopecia en voeren een succesvolle behandeling. Om te herstellen

vallen te dun, breekbaar haar vele professionals die werken met de problemen van haar gebruikt voor haar mesotherapie .

Mesotherapie is een moderne, innovatieve, injecteerbare methode voor het behandelen van haar- en hoofdhuidaandoeningen. Voor de behandeling van haar- en hoofdhuidproblemen, wordt mesotherapie ongeveer 15 jaar gebruikt, maar geeft uitstekende resultaten. Dankzij mesotherapie verbeterde metabole processen in cellen, verbetert weefsel voeding en microcirculatie bloedvaten hersteld, zelfs zwaar beschadigd haarzakjes.

Indicatie:

• Alopecia

• Seborrhea

• splitsen

• Roos Hair

• Jeuk van de hoofdhuid

• Droog, breekbaar haar. De voordelen van mesotherapie

 

Contra indicatie:

• Menstruatie

• Zwangerschap

• Cancer

• schaafwonden, krassen op het hoofd

• bloedstolling;

• Ontsteking, huiduitslag

• Allergieën voor onderdelen van het geneesmiddel

• Ontvangst antistollingsmiddel( aspirine).


Mesotherapie

Anti-aging Mesotherapie of Mesolift is een techniek om huidveroudering tegen te gaan. Ook pakt het fijne rimpels en lijntjes, lichte pigmentvlekken en een te verbeteren huidstructuur aan. De injectable behandeling bestaat uit meerdere injecties met een zeer fijne naald in de huid. De werkende stof hyalonzuur verstrakt de huidcellen. Tijdens het ouder worden verliest de huid namelijk collageen en elastine en daarmee de elasticiteit en vitaliteit. Door het inbrengen van de huideigen stof hyaluronzuur worden fibroblasten (cellen van de lederhuid) aangezet tot het maken van collageen. Dit stimuleert vervolgens dat het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch worden.

 

Indicatie:

• Algehele huidverjonging

• Stralende egale teint

• Rimpels en fijne lijntjes

• Acne littekens

• Het verwijderen van pigmentvlekken (ouderdomsvlekken en zonbeschadiging)

• Huidverstrakking

• Het verbeteren van de porie structuur

• Kraaienpootjes rondom de ogen

 

Contra indicatie:

• Menstruatie

• Zwangerschap

• Cancer

• schaafwonden, krassen op het hoofd

• bloedstolling;

• Ontsteking, huiduitslag

• Allergieën voor onderdelen van het geneesmiddel

• Ontvangst antistollingsmiddel( aspirine).

 

Duurzaamheid van het resultaat:

Aangezien de stoffen die worden ingebracht ook weer worden afgebroken door het lichaam is er geen permanent resultaat te boeken. Wilt u de huidveroudering tegengaan of dit in plaats van een gezichtsbehandeling doen dan kan 1 behandeling al genoeg zijn. Heeft u huidveroudering zoals rimpels, een vochtarme huid en/of volumeverlies, dan wordt een kuur van 3 tot 5 behandelingen geadviseerd. Na een kuur wordt 1 behandeling in de 3 tot 6 maanden geadviseerd om het resultaat vast te houden.

 

Advies:

geen make-up gedurende 12 uur na een behandeling. Voorkom blootstelling aan de zon, UV stralen of gel. Maak geen gebruik van de sauna gedurende 7 dagen na de behandeling


Microblading

Microblading is een nieuwe techniek om permanente make-up te brengen op de wenkbrauwen. Het is een hairstroke techniek wat inhoudt dat pigment in de vorm van haartjes wordt aangebracht in de huid bij de wenkbrauwen. Wilt u dat uw wenkbrauwen er elke dag goed uitzien zonder ze elke ochtend te moeten tekenen?

Dan is micrpblading zeker een behandeling voor u. Bij microblading wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde hairstoke techniek, hierbij wordt permanente make up in de vorm van wenkbrauwhaartjes gepigmenteerd.

 

Indicatie:

· Het aanpassen/perfectioneren van de bestaande wenkbrauw vorm

· Verdikking van bestaande dunne wenkbrauwen

· Dunne wenkbrauwen veroorzaakt door jaren van veelvoudig epileren

· Het corrigeren van asymmetrie

· Chemotherapie

· Alopecia

· Littekens

 

Contra indicatie:

· op een litteken dat minder dan een jaar oud is;

· op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;

· op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;

· op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

· als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

· als je zwanger bent.

· Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de sem-permanente behandeling

· Als je bloedverdunners neemt

· diabetes

· hemofilie

· tijdens chemotherapie

· chronische huidziekte zoals eczeem, psorias,

· allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

· immuunstoornis

· hart- en vaatafwijkingen

· bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

 

Touch Up Behandeling:

Na 4-6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Onze filosofie

is dat we bij een eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. Deze 1e touch-up behandeling is inbegrepen in de prijs van de eerste behandeling, en dient binnen 6 weken te zijn gedaan.

Voorzorg instructies volgen:

24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen, 2 WEKEN VOOR DE BEHANDELING DE HUID NIET BLOOTSTELLEN AAN (OVERMATIG) ZONLICHT, ZONNEBANK, PEELINGS!!!. Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling. Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak dit beinvloed jouw bloedsomloop waardoor je heviger kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid. Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, verzoeken wij u met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen.


Peeling

Door een aantal oorzaken zoals zonlicht, ziekte, en leefstijl kan onze huid sneller verouderen. Ook actieve acne , acnelittekentjes of een onzuivere huid kan er voor zorgen dat er onregelmatigheden zichtbaar zijn.

Een peeling zorgt voor een verfrissend effect, vermindert ontstekingen bij acne en is een methode om lichte huidverkleuringen te verminderen. Kleine rimpeltjes kunnen verdwijnen. Een peeling zorgt voor een versnelde huidvernieuwing door lichte schilfering, zonder dat je daar veel hinder van ondervindt.


Pigment verwijderen

Laser is een lichtgolf buiten het zichtbare spectrum, de golf kent maar één frequentie en is daardoor goed te richten op één specifieke plek.

Tijdens de behandeling wordt het pigment in de huidcellen met laserlicht kapotgeschoten, terwijl de omliggende cellen grotendeels onbeschadigd blijven. Dit voelt alsof er speldenprikjes in de huid worden gegeven. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van een verdovende gel of een lokale verdoving. Tijdens het laseren kan de huid licht zwellen en rood kleuren.

Men kan na de behandeling direct naar huis. De vlek zal in de dagen na de behandeling eerst donkerder en daarna lichter worden. Vaak moet de behandeling een aantal keren worden herhaald. Laser is in veel gevallen effectief, maar ook hier geldt, er is geen garantie op volledige verwijdering.

 

De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van de vlekken zijn:

. Blootstelling aan de zon;

. Huidveroudering;

. Een ontsteking aan de huid;

. Hormonale schommelingen (bijvoorbeeld door zwangerschap of de pil);

. Genetische aanleg.


Vasculair laser

Zichtbare bloedvaatjes in het gezicht of op de benen kunnen erg storend en soms zelfs pijnlijk zijn. Een behandeling met laser is een veilige methode om de vaatjes te verwijderen. De vaatjes zijn zichtbaar omdat ze verwijd of gesprongen zijn. Dit wordt in het gezicht ook wel couperose genoemd en aan de benen besenreisen.

Couperose, spider naevus en beenvaten hebben gemeen: gesprongen en/of verwijde bloedvaatjes in de huid. De huidtherapeut behandelt met lasertherapie (dichtbranden van de bloedvaatjes).

Alle behandelingen worden uitgevoerd op een zo veilig mogelijke manier en met de beste kwaliteit materialen. Heeft u vragen over een behandeling? Maak nu een afspraakbij Clinique Elixir en stel uw vragen tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult.


Weefselmassage/ Cupping

Gezichts cupping/massage heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuidbindweefsel). Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert. Een gezichtsmassage is een geweldige manier om de dagelijkse stress te verminderen en het kan helpen om weer een gezonde jeugdige huid te krijgen.

Voordelen

. Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid en verhoogt de soepelheid

. Het verstevigt de huid; door het stimuleren van de fibroblastcellen wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd

. Het reinigt de poriën, toniseert de huid en verwijdert overtollige olie en vuil door binnen te dringen diep onder het huidoppervlak

. Verbetert en verzacht littekenweefsel

. Het versterkt de huid en de weerstand tegen schadelijke invloeden

. Betere opname van werkstoffen

. Toxines (gifstoffen) worden verwijderd door het lymfestelsel

. Verfijnt de poriën

. Toniseert de mimische spieren

. Vermindert rimpels en fijne lijntjes

. Draineert vochtwallen en onderkin

. Het losmaken van verklevingen

. Heeft een vaatverstevigende werking


Fibromen verwijderen

Coming soon


Oedeemtherapie

Coming soon